У Києві 20 квітня поліпшилася якість повітря після пожеж – повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Якість повітря також поліпшилася в Київській і Житомирській областях.

Повітря поліпшилося, зокрема, через зміну напрямку вітру й короткочасні дощі, а також роботу рятувальників на осередках пожеж.

«Якщо ще вчора метеостанції Житомирської, Київської, Чернігівської, Вінницької й Полтавської областей відмічали задимленість або дим, то станом на ранок 20 квітня такі явища вже відсутні. Наразі якість атмосферного повітря в Києві є звичайною для цього періоду весни», − розповів Прокопенко.

За його словами, пил і залишки горіння в повітрі близькі до гранично допустимих концентрацій, а вміст діоксиду сірки, діоксиду азоту, окису вуглецю й формальдегіду близький до гранично допустимих концентрацій і нижче.

Також за даними гідрометеорологічної мережі, радіаційний фон у Києві й областях у межах норми.

За даними сервісу IQ Air, станом на 15:00 у Києві індекс якості повітря становить 19 (добре).


16 квітня, вдень, Київ накрила пилова буря: вона може повторитися й пов’язана зі зміною клімату й розораністю земель. Дивіться ФОТО ТУТ.

 17 квітня в екосистемах Києва й області за добу відбулося майже 40 пожеж, забрудненість повітря у місті зросла до критичного рівня.

 Протягом п’ятниці-суботи загальний індекс якості повітря СКЛАДАВ 361. В окремих районах, зокрема, на вулиці Січових Стрільців, він СЯГАВ 499.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна