Австрійська архітектурна студія Precht спроєктувала парк-лабіринт, у якому люди зможуть гуляти, дотримуючись безпечної дистанції під час пандемії коронавірусу.

Наразі це проєкт, але студії вже запропонували вільну ділянку у Відні для облаштування парку-лабіринту, пише Dezeen.

Засновник студії Кріс Прехт розповів, що парк створювали для умов пандемії, але після неї парк будуть використовувати для того, щоб уникнути шуму міста і метушні.

«Замість банків, дорожнього руху та офісних кварталів, у центрах міст повинні бути парки та рослини. Відсутність природи є проблемою багатьох міських районів, і я сподіваюся, що Parc de la Distance може запропонувати міським жителя втечу [від шуму міста]», − розповів Брехт.

Доріжки в парку розділені високою зеленою огорожею, щоб забезпечити відстань між відвідувачами. Дизайнери спроєктували багато маршрутів: так, у ньому могли б перебувати багато відвідувачів одночасно, не перетинаючись.

Кожна доріжка завдовжки близько 600 метрів веде відвідувачів від краю парку до центру, де розташовані фонтани, і назад. На кожному маршруті будуть ворота, які вказуватимуть, що він вже зайнятий.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: Precht