Пожежники продовжують гасити осередки займання на територіях чотирьох лісництв у зоні відчуження – повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

«Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (село Корогод, село Розсоха, село Крива Гора та село Рудьки – село Буряківка) тління пеньків, залишків деревини й двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем», повідомили у МВС.

Також рятувальники продовжують гасити осередки тління трав’яного настилу, пеньків і деревини у Житомирській області. «Залишається 9 осередків горіння, з яких п’ять локалізовані, а на чотирьох осередках продовжуються роботи щодо обмеження їх розповсюдження», – додали у МВС.


Увечері, 16 квітня, у Києві спостерігалася сильна задимленість повітря. Через це індекс якості повітря в Києві в той день досяг критичної позначки – 380.

Причиною цього стали пожежі в екосистемах Житомирщини й Чорнобильської зони, дим яких доніс до Києва вітер, – пояснили у КМДА. Водночас кажуть, що радіаційного забруднення немає.

За даними Гідрометцентру, після 20 квітня очікується посилення й зміна напрямку вітру − таким способом якість повітря у Києві поліпшиться.

16 квітня, вдень, Київ накрила пилова буря: вона може повторитися й пов’язана зі зміною клімату й розораністю земель. Дивіться ФОТО ТУТ.