Під час карантину на Великдень у храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечує службу, – максимум 10 людей. Прихожани зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини – повідомили в МВС.

«Із священниками різних конфесій ми досягли домовленостей, як проводити Пасхальні служби під час карантину. Під час богослужінь у церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу й допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І, звичайно, усі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити у храм після служби, якщо це малий приход, по одній людині, якщо великий, по дві людини», – пояснив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт.

Додав, що поліція не допустить скупчення людей біля храмів, буде діяти у декілька етапів. «Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів».

У разі непокори людей і їхнього великого скупчення під час великодніх свят поліція буде залучати сили спеціального призначення – повідомив Тандіт в ефірі hromadske. «Ми будемо зупиняти цих людей, у місцях масового скупчення людей будемо використовувати сили спеціального призначення», — сказав він.

Зараз майже 30 тисяч поліцейських слідкують за тим, щоб люди дотримувалися карантину – каже Тандіт.

85% українців не планують іти до церкви на Великдень, згідно з останнім соціальним опитуванням.


 «Укрпошта» під час карантину на Великдень пропонує безкоштовну доставку пасок додому.