Президент Володимир Зеленський допускає пом’якшення карантинних заходів в Україні після 24 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися. Про це Зеленський сказав ввечері 17 квітня в ефірі телеканалу «Україна».

«З урядом 24 квітня ми вийдемо на комунікацію із суспільством. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом’якшені. Чому? Тому що частково людей потрібно буде відпускати на роботу, частково ті галузі, які для нас дуже важливі, будуть відкриватися. Частково може бути пом’якшення в травні щодо транспорту. Тобто такі речі будуть, якщо не буде дуже великої хвилі [захворюваності]», – сказав Зеленський.

Президент звернувся до українців відповідально ставитися до заходів карантину й на Великдень залишатись удома.

Виходити з карантину Україна має в травні відповідно до стратегії уряду, яку опублікував прем’єр-міністр Денис Шмигаль. У травні планують відновлення роботи громадського транспорту, але в масках, вільне відвідування зон відпочинку тощо. 


3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства й критичну інфраструктуру.

Уряд продовжив карантин і запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць, до 24 квітня.

Що означає режим надзвичайної ситуації й чим відрізняється від надзвичайного стану, ЧИТАЙТЕ ТУТ.