З початку карантину (з 12 березня) у Києві офіційно з'явилося 4 600 нових безробітних, повідомляє Київський центр зайнятості, передає «Укрінформ».

«Безробіття зростає. Зокрема, це стосується і роботи колишніх працівників малого та середнього бізнесу, великих підприємств. Якщо взяти для порівняння базу минулого року, то кількість безробітних, які звернулися за допомогою, зросла на 45%», – каже директор центру Віктор Білич.

Загальна кількість безробітних, які зареєстровані у службі зайнятості станом на 15 квітня – близько 13,5 тисяч осіб. «Це на 60% більше, ніж у цей період 2019 року».

Жінка зачиняє магазин під час карантину через пандемію коронавірусу Covid-19, Київ, березень / Андрій Баштовий для The Village Україна

На одну вакансію в середньому по місту Києву претендують дві особи – у попередні роки на одну вакансію був один безробітний.

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості Києва, складає понад 8 тисяч станом на 15 квітня. «Це на 34% менше, ніж було у 2019 році».


 У Києві пів мільйона мешканців змушені були взяти відпустку своїм коштом через карантин.

 За останній тиждень кількість безробітних в Україні зросла на 36 тисяч.