У Києві рятувальники дезінфікують будинки, у яких виявили хворих на коронавірус або у яких люди перебувають на самоізоляції, повідомив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, у рятувальників є протоколи з правилами дезінфекції та спецзасоби, рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Також щодня працівники комунальних підприємств і керівники компаній обробляють під’їзди житлових будинків, прибудинкові території та сміттєві баки. Не забувайте, що в столиці 11,5 тисяч багатоквартирних будинків комунальної власності», – розповів Кличко.

Він додав, що комунальні служби у Києві працюють у посиленому режимі та не припиняють дезінфекцію вже понад місяць. Зокрема, дезінфікують зупинки, вулиці та громадський транспорт.

«Щодня на маршрути виходять понад 50 спецавтомобілів. Щодня використовують 600-700 літрів спецзасобів, які додають у воду. Хоча громадський транспорт столиці працює в режимі обмежень, дезінфікують усі без винятку зупинки. Адже частина стратегічних підприємств й організацій, що власним транспортом возять співробітників на роботу, використовують зупинки як місце збору своїх працівників», – підкреслив Кличко.


 Станом на 16 квітня, у Києві вже 644 підтверджених випадки захворювання на COVID-19. За добу виявили 32 нові випадки.

У Києві пік захворюваності на коронавірус очікують за один-два тижні, розповів в інтерв'ю The Village Україна радник міського голови Максим Бахматов.

Уряд продовжив карантин і запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць — до 24 квітня.

Навіщо ходити в масках і з документами? ЧИТАЙТЕ ТУТ детальне пояснення уряду щодо нових обмежень під час карантину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна