Заступник міського голови Києва Микола Поворозник заявив, що не брав хабарів від представника забудовника.

14 квітня ЗМІ з посиланням на СБУ повідомляли, що перший заступник голови КМДА Микола Поворозник через посередника вимагав хабар у 125 тисяч доларів (більше 3 мільйонів гривень) від представника компанії-забудовника.

«Хабарів не брав. Будь-яких розмов про неправомірну вигоду не вів, у тому числі з особою, про яку згадують у публікаціях. Усі заяви, що мене заарештували, спіймали на хабарі – брехня. Підозру ніхто не оголошував. Викликаний, у якості свідка, на допит у п’ятницю», – розповів Поворозник.

«Ще раз наголошую: мені приховувати нічого! Я готовий співпрацювати з правоохоронними органами й буду вимагати публічного розгляду справи! Не виключаю, що все це – політична провокація, спрямована не лише проти мене особисто, а й проти нашої команди, аби дискредитувати нас в очах, у першу чергу, киян», – додав Поворозник.

За даними ТСН, посадовець вимагав хабар за вплив на прийняття рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень. Спецслужбовці нібито затримали посередника після одержання частини хабаря у розмірі 60 тисяч доларів.