В Україні 85% людей не планують йти до церкви на Великдень. Ще у березні лише 21% українців не планували, свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг».

На богослужіння планують піти 4% опитаних (у березні − 39%), лише посвятити кошик − 7% (35% у березні).

Найбільше відвідати Великодню літургію і посвятити паски хочуть мешканці західних областей, селяни та віруючі УПЦ (МП) та УГКЦ.

Серед опитаних 64% планують дивитися онлайн-трансляції богослужінь на Великдень, 31% − не планують. Ще 55% не планують піти на кладовища у поминальні дні, 32% розповіли, що підуть на кладовища не на свята, а коли там не буде людей.

За даними опитування, 80% респондентів підтримують посилення карантину на Великдень, 75% − на травневі свята.

За останні два тижні зменшилася кількість людей, які підтримують штрафи за порушення карантину − з 75% до 55%. Більш жорсткі обмеження підтримують 25% опитаних.

Опитування проводили 10-12 квітня серед населення країни від 18 років. Для дослідження опитали 2000 репондентів, похибка не більше 2,2%.


 92% киян погоджуються з тим, що потрібно носити маски у громадських місцях, 65% – не заперечують проти заборони відвідування парків, пляжів і лісосмуг під час карантину.

 За попереднім опитуванням «Рейтингу», під час карантину жінки частіше слідкують за новинами та готують їжу. Чоловіки частіше займаються спортом і витрачають більше часу на сон, алкоголь і секс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Діана Андруник для The Village Україна