У Києві пільговий режим оплати комунальних послуг триватиме до кінця карантину — повідомив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, у місті діяла норма знижки на 10% для тих, хто заплатить за комуналку до 20 числа поточного місяця. Але тепер ця знижка діятиме для всіх, хто оплатить комунальні послуги до кінця місяця.

«Це не означає, що за комунальні послуги не треба платити взагалі. Через обмежувальні заходи в місті різко впав рівень сплати. Загальний рівень оплати за житлово-комунальні послуги на кінець березня в Києві не досягнув 80%. Порівняно з лютим значно менше киян заплатили за послуги», – підкреслив Кличко.

За словами міського голови, кошти потрібні для зарплати працівникам комунальних підприємств і пального для комунальної техніки. Кличко додав, що комунальники щодня працюють на вулицях, щоб місто могло функціонувати.

Оплатити комунальні послуги можна онлайн: в особистому кабінеті можна зареєструвати кілька адрес й оплачувати послуги за себе та за своїх батьків, бабусь і дідусів.


 Мінцифри запустило курс оплати комунальних послуг онлайн на платформі «Дія. Цифрова освіта».

 3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства й критичну інфраструктуру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Нацбанк