У Києві триває будівництво метро на Виноградар – на станції «Мостицька» збирають комплекс для того, щоб прокласти тунель під нові станції.

На станції збирають великий прохідницький комплекс від німецької компанії Herrenknecht. Він прокладатиме тунелі до нових станцій метро.

Довжина тунелепрохідного комплексу становитиме 95 метрів, а вага – понад 200 тонн.

За проєктом, комплекс почне прокладати тунель від станції «Мостицька» до станції «Сирець». На прокладання тунелю протяжністю 1,3 кілометри витратять шість місяців.

Також триває розробка котловану від «Мостицької» до «Проспекту правди»: тут прокладуть єдиний тунель, який буде дворівневим.

У «Київметробуді» кажуть, що станції повинні відкрити у грудні 2021 року і вони перевозитимуть понад 90 тисяч пасажирів на добу.


Будівництво метро на Виноградар почалося у березні 2019 року, планують побудувати 4 станції: «Мостицька», «Проспект Правди», «Виноградар» і «Вулиця Маршала Гречка». Відкрити їх мають у 2021 році.

Станція «Мостицька» буде розташована в зеленій зоні поруч із кінцевою зупинкою тролейбусного маршруту №5. Вона матиме мінімалістичний дизайн із зеленими колійними стінами, а на даху вестибюля архітектори пропонують влаштувати газони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Кличко − мер