92% киян підтримують носіння маски у громадських місцях, а 65% – не заперечують проти заборони відвідування парків, пляжів і лісосмуг під час карантину. Такі дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» серед мешканців Києва.

71% киян підтримують рішення міської влади Києва про закриття метро на час карантину (21% – проти), йдеться у опитуванні. 53% опитаних бачать реальною загрозу коронавірусу для себе та своєї сім’ї, а 40% – протилежної думки.

Згідно з даними опитування, 59% опитаних вказали, що мали роботу до запровадження карантину. З них 21% зазначили, що продовжують працювати у звичному режимі після запровадження обмежень. 22% – працюють дистанційно, 13% – знаходяться у відпустці за власним бажанням і лише 3% – втратили роботу.



В Україні поліцейські перевіряють дотримання карантину за допомогою дронів: на них встановлені гучномовці, які закликають людей дотримуватися карантину.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.

Навіщо ходити в масках та з документами − читайте у поясненні від Кабінету міністрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі