Поетапне полегшення карантинних заходів розпочнеться в травні. Уряд готує відповідну стратегію, яку презентує найближчим часом, розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Що хочу тут наголосити: рішення про послаблення карантину буде прийматися на основі даних про динаміку щодо кількості людей, які захворіли на коронавірус», – розповів Шмигаль.

За його словами, лише після того, як динаміка почне знижуватися, держава розпочне вихід із карантину, але за нових соціальних стандартів життя. Уряд зараз працює над відповідною стратегією.

Цей план охоплює завершення навчального року 2019/2020, відновлення роботи громадського транспорту, але за новими правилами, вільне відвідування зон відпочинку тощо. Проте ходити у масках треба і надалі.

Також прем’єр-міністр анонсував деякі проєкти, над якими уряд зараз працює. Це підтримка вразливих верств населення, допомога безробітним, підтримка малого і середнього бізнесу. Зокрема, кредитні канікули, рефінансування кредитів тощо. Зі зняттям карантинних обмежень уряд розпочне програму створення 500 тисяч робочих місць.


3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.