Міністерство цифрової трансформації України розробило мапу, яка демонструє недотримання правил самоізоляції людьми, які повернулися із-за кордону, з країн де вирує коронавірус.

Були визначені населені пункти, у яких мешкають люди, що повернулись із-за кордону та найменше дотримувались карантину – найменший строк самоізоляції триває протягом 14 днів після приїзду.

Жовтогарячий колір означає, що 50-200 людей не дотримувались карантину. Червоний – понад 200.

Як створювали мапу?

Мінцифри отримує від операторів мобільного зв’язку Big Data про більш ніж пів мільйона людей. Це абоненти, що повернулися до України звідти, де є епідемія, починаючи від 17 березня. На основі цих даних створюється мапа, якою можуть користуватись РНБО та МОЗ.

Для чого держава використовуватиме мапу?

1. Для оцінки рівня дотримання карантину особами, що мають високий ризик бути носіями COVID-19 у різних містах;
2. Для оптимізації розміщення ресурсів у тих регіонах, де найгірший рівень дотримання;
3. Для планування заходів із безпеки та захисту здоров’я.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.