КП «Інформатика», підпорядковане КМДА, розірвало договір на закупівлю 400 камер із функцією вимірювання температури та розпізнавання облич за 64,9 мільйона гривень, повідомили у Prozorro.

Закупівля відбулася без тендеру, з обґрунтуванням боротьби з поширенням COVID-19. Однак такі камери не підпадають під перелік товарів для протидії коронавірусній хворобі, який визначено постановою КМУ №248.

Законність укладання цього договору перевірила Державна аудиторська служба України і підтвердила порушення. Невдовзі на сторінці тендеру в Prozorro з’явилася інформація про розірвання договору. «Оплат за цим договором ще не було, тому всі кошти вдалося зберегти», – повідомили у Prozorro.


Нагадаємо, що переможцем тендеру стала компанія «Інтевро». Керівник департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров розповідав «Слідству. Інфо», дані з камер будуть надходити до Національної поліції, Муніципальної варти та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Камери також мали збирати статистику для департаменту охорони здоров‘я.