Київські кав’ярні можуть продовжувати роботу на самовиніс під час карантину, пише Blackfield Coffee з посиланням на радника голови КМДА Максима Бахматова.

«З’ясувалося, що не всі силові органи однаково відпрацьовують режим карантину, а саме – роботу з малим і середнім бізнесом: кафе, кав’ярнями й таке інше. Кафе не працюють, але на виніс і на доставку мають можливість це робити», – каже Бахматов.

Радник мера Києва розповідає, що провів зустрічі з представниками індустрії і вислухав їхні аргументи. «Ми будемо налагоджувати діалог між кавовим бізнесом і силовиками, які могли щось неправильно зрозуміти. Моє завдання – модерація, діалог і публічний тиск на тих, хто не хоче з нами співпрацювати», – додає Бахматов.

Мова йде про обмежений режим роботи кав’ярень – виключно на доставку та самовиніс, а також із дотриманням безпеки й забезпечення закладу усіма вимогами Міністерства охорони здоров’я щодо захисту працівників та відвідувачів.


 Під час карантину виникла суперчність у правилах роботи кав’ярень через різне тлумачення постанов Кабміну та міської влади. Постанова Кабміну дозволяє роботу закладів громадського харчування під час карантину тільки за адресною доставкою. Проте за протоколом КМДА, дозволяється адресна доставка та самовивіз, тобто продаж кави гостям без допускання їх усередину закладу.

 У свою чергу, в розпорядженні Київської міської ради від 30 березня йдеться про заборону приготування та продажу кави у МАФах і «торговельних закладах». Та кав’ярні не підпадають під визначення «торговельні заклади», за класифікацією це «заклади громадського харчування».