Оновлено від 21:20: У попередній версії новини було формулювання «Відмова від використання додатка прирівнюється до порушення режиму та спричинить накладення штрафу». Ця інформація не відповідає дійсності, Міністерство цифрової трансформації спростувало цю інформацію.

В Україні запустили додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції, пише «Інтерфакс-Україна».

Хто обов'язково має використовувати додаток: люди, які повернулися з-за кордону та підлягають обсервації; хворі й ті, хто перебуває на домашньому лікуванні, а також люди з підозрою на коронавірус.

Протягом дня упродовж 14 днів людині надходитиме до 10 push-повідомлень. Потрібно зробити своє фото – коли спрацьовує камера, вмикатиметься геолокація.

Додаток можна використовувати через застосунок «Дія»: там з'являтимуться найактуальніші новини про протидію коронавірусу в Україні.

Зараз в Україні дотримання самоізоляції та обсервації контролює поліція та Нацгвардія, а також працівники МОЗ чи місцевої влади.


3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.