У Києві зафіксували 12 випадків коронавірусної хвороби, одна людина померла, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Кількість киян, які захворіли на коронавірус, за минулу добу збільшилася на 12 людей. З них – четверо дітей. І один медпрацівник. Один випадок за минулу добу – летальний», – сказав Віталій Кличко.

Загалом у місті вже 279 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Серед нових хворих – три жінки віком від 34 до 41 року та п'ятеро чоловіків – від 31 до 67 років. Ще четверо дітей від 3 до 15 років. Один 36-річний чоловік помер.

«За життя чоловіка майже два тижні боролися лікарі Олександрівської лікарні. Він був підключений до апарату ЕКМО – насичення крові киснем. Але у чоловіка були дуже вражені легені. Тому врятувати його не вдалося», – сказав Кличко.

Серед нових хворих госпіталізували лише двох пацієнтів, інші 10 лікуються вдома на самоізоляції.

За словами Кличка, більшість киян, у яких виявили коронавірус за останню добу, не виїжджали за межі країни– тобто були заражені в Україні.


 За останніми даними, в Україні зафіксовано 1462 випадки коронавірусної хвороби.

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.