У Києві пів мільйона мешканців змушені були взяти відпустку своїм коштом через карантин, сказав міський голова Віталій Кличко в ефірі каналу ZIK, передає КМДА.

«У Києві, за нашими підрахунками, приблизно пів мільйона людей взяли відпустки своїм коштом. Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей», – каже Кличко.

Жінка зачиняє магазин під час карантину через пандемію коронавірсу Covid-19, Київ, березень / Андрій Баштовий для The Village Україна

Додає, що порушив це питання на нараді з президентом і прем'єр-міністром. Президент Володимир Зеленський, за словами Кличка, сказав, що кожному, хто вимушено не працює, держава збирається виплачувати гроші.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.

В Україні, за останніми даними МОЗ, зафіксовано 1096 випадків коронавірусної хвороби: з них 28 летальних, 23 пацієнти одужало. Найбільше випадків у Чернівецькій (206), та Тернопільській (135) областях.