UPD. У текст новини внесено зміни 4 квітян, о 20:00. Редакція просить вибачення у читачів за публікацію неточної інформації. 

Магазини, банки й аптеки можуть працювати під час карантину за умови, що персонал та відвідувачі будуть забезпечені засобами індивідуального захисту – масками або ж респіраторами. Про це йдеться у постанові уряду №255 від 2 квітня, яка запроваджує нові обмеження під час карантину.

«… у спеціалізованих магазинах, які обов'язково повинні мати прямі контракти з операторами зв'язку, за умови забезпечення персоналу (включаючи захист особи й очей) і відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, в тому числі виготовленими самостійно...», – ідеться у документі.

«Обов’язок забезпечення себе масками покладається на відвідувачів. Установи та магазини, робота яких дозволена у період карантину, мають лише контролювати, щоб відвідувачі перебували у будівлях та на території закладів виключно в масках та респіраторах», – уточнюють у Кабміні. 

У магазинах не повинно бути більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів торгової площі, заклад має дотримуватись інших санітарних і протиепідемічних заходів.


3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.

В Україні, за останніми даними МОЗ, зафіксовано 1096 випадків коронавірусної хвороби: з них 28 летальних, 23 пацієнти одужало. Найбільше випадків у Чернівецькій (206) та Тернопільській (135) областях.