За порушення карантину суди в Україні виписали штрафи на понад 272 тисячі гривень, повідомили у Нацполіції.

На території України під час карантину склали вже більше 3,5 тисяч протоколів за порушення правил. Також розпочали 44 кримінальні провадження через порушення карантину.

Також правоохоорнці контролюють дотримання самоізоляції українців, які повернулися з-за кордону або контактували з хворими на коронавірус.

Поліцейські спілкуються з ними телефоном і проводять вибіркові перевірки, відвідуючи вдома до цих людей.

За порушення режиму самоізоляції поліцейські склали 153 адмінпротоколи: у Києві – 64, Вінницькій області – 18, Чернівецькій – 17, Івано-Франківській – 11, Полтавській – 8, Волинській – 5, Закарпатській – 5, Сумській – 4, Херсонській – 4, Хмельницькій – 4, Харківській – 3, Київській – 2, Кіровоградській – 2, Миколаївській – 1, Одеській – 1, Тернопільській – 1.

Також поліція цілодобово охороняє 65 лікарень та закладів обсервації, чергують разом з медиками на 229 карантинних постах.


За останніми даними в Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби: загалом в Україні 23 летальних випадки, 19 пацієнтів одужало. У Києві 189 людей мають підтверджений діагноз коронавірусу: 12 одужали, троє померли.

 3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі