Карантин в Україні послаблять, якщо динаміка захворюваності знизиться, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні.

«За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес відбуватиметься у кілька етапів. Перший – на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам уже з початку травня почати рестарт економіки. Але це не означатиме послаблення інших карантинних заходів», – сказав прем'єр.

До цього ж, якщо навіть карантин послаблять, заборона на прогулянки, масові зібрання та інші розваги все одно діятиме. Обов'язкова вимога одягати маски також збережеться.

3 квітня уряд схвалив додаткові обмеження в Україні під час карантину – читайте, які. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.


За останніми даними в Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби: загалом в Україні 23 летальних випадки, 19 пацієнтів одужало. У Києві 189 людей мають підтверджений діагноз коронавірусу: 12 одужали, троє померли.