В Україні 43% людей вважають, що потрібно ввести більш жорсткі заходи безпеки під час карантину. Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Ще 40% вважають, що вжиті заходи цілком адекватні ситуації, 9% переконані, що обмеження повинні бути менш жорсткими, а 1% опитаних вважають, що не потрібно жодних обмежувальних заходів.

Близько половини українців (49%) думають, що обмеження через коронавірус вжили вчасно, 38% вважають, що влада запізнилася з протидією епідемії, ще 5% переконані, що такі заходи вжили передчасно.

Згідно з опитуванням, 43% респондентів більше побоюються економічних наслідків через карантин, аніж епідемії коронавірусу; 34% більше побоюються епідемії коронавірусу в Україні; 14% не бояться ні економічних наслідків, ні епідемії і вважають, що все нормалізується протягом одного-двох місяців.

Київський міжнародний інститут соціології проводив опитування серед 1500 респондентів віком від 18 років з 27 по 30 березня. Похибка результатів не перевищує 3%, кажуть в КМІС.


Уряд планує запровадити більш жорсткі обмеження на період карантину (до 24 квітня), щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо запобігання поширенню коронавірусу в країні: він передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу для громадян і від 34 до 170 тисяч для посадовців за недотримання карантину. За умисне зараження людей вводиться кримінальна відповідальність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна