Фельдшери й водії швидкої допомоги включені до переліку медичних спеціальностей, яким буде збільшено оклади втричі, — повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«У списку спеціальностей є зокрема і всі посади «екстренки» – у пункті про лікарів інших спеціальностей, що зайняті лікуванням лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Однак виникло непорозуміння: мені надійшло чимало повідомлень, нібито ані фельдшерів, ані водіїв швидкої там немає, бо ж не прописано окремо. Ця інформація не відповідає дійсності», - розповів Степанов.

Увесь цей перелік є, але щоб уникнути непорозумінь, до наказу внесуть корегування й пропишуть це окремо — додав Степанов.


Уряд планує запровадити більш жорсткі обмеження на період карантину (до 24 квітня), щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо запобігання поширенню коронавірусу в країні: він передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу для громадян і від 34 до 170 тисяч для посадовців за недотримання карантину. За умисне зараження людей вводиться кримінальна відповідальність.