У Києві скасували право на початок будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації забудови на вулиці Мирній, 2/1. Ця забудова відома як «будинок Білозір» – повідомила депутатка Київради Ольга Балицька.

«На вулиці Мирній, 2/1, незаконно, усупереч функціональному призначенню земельної ділянки будують будинок. На територіях житлової садибної забудови зараз заборонено будівництво вище трьох поверхів, але в будинку на вулиці Мирній, 2/1, станом на березень цього року їх було вже десять», – розповіла Балицька.

За словами депутатки, поверховість будинку важлива не лише через функціональне призначення землі, а й через відповідальність, яка настає в результаті будівництва. Для будинків вище за чотири поверхи клас відповідальності становить СС2, для будинків у 4 поверхи і нижче – СС1. Залежно від класу відповідальності різняться документи, які забудовник має подати для отримання дозволу на будівництво та введення будинку в експлуатацію. Що вищий клас, то важче їх отримати.

За словами Балицької, забудовник на Мирній, 2/1, звів заборонені десять поверхів, а декларацію про готовність об’єкта до експлуатації зареєстрував за класом наслідків СС1, тобто так, ніби будинок має чотири поверхи.

31 березня Київський ДАБК видав наказ, яким скасував право на початок виконання будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації на вулиці Мирній, 2/1.


Забудова називається «Будинок Білозір» через те, що земельна ділянка, на якій її зводять, належить депутатці та співачці Оксані Білозір, писали «Наші гроші». Вона отримала її у приватну власність у 2004 році, а у 2016 передала під забудову Івану Владу із села Біла Церква Закарпатської області.

Обкладинка: Ольга Балицька / Facebook