Після запровадження карантину в Україні близько 4% громадян, які працювали, залишилися без роботи. Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи «Рейтинг» від 1 квітня.

Дві третини опитаних зазначили, що мали роботу до карантину. Серед них: 35% сказали, що продовжують працювати у звичному режимі, 29% – працюють дистанційно, 32% – у відпустці за власним бажанням і 4% – втратили роботу.

Майже 60% опитаних кажуть, що їхніх заощаджень, якщо не буде доходів, вистачить менше ніж на місяць. 16% діляться, що їм вистачить збережень на термін до 2-ох місяців, 7% – до 3-ох місяців, 6% – до пів року та 3% – до року і більше.

Водночас попри карантин 18% опитаних зазначили, що виходять із дому кілька разів на день, 31% – один раз на день, 43% – виходять лише раз на кілька днів, 7% – намагаються взагалі не виходити.

Жінка зачиняє магазин під час карантину через пандемію коронавірсу Covid-19, Київ, березень / Андрій Баштовий для The Village Україна

Опитування проводилось у два етапи: 25-27 березня та 28-30 березня. У підсумку опитали 2000 громадян.


Станом на ранок 1 квітня в Україні лабораторно підтверджено 669 випадків COVID-19. У світі, за останніми даними, кількість інфікованих перевищила 800 тисяч випадків.

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі