Кабінет міністрів України посилює карантинні заходи через коронавірус, повідомляють у МОЗ.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні уряду 29 березня.

«Ухвалена постанова передбачає, що на людей, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу або хворіють на коронавірусну хворобу та не потребують госпіталізації, покладається обов’язок дотримуватись режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні»,  повідомили у МОЗ.

Люди, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

Київська міська та обласні державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.

Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.