Через запровадження режиму надзвичайної ситуації в Києві 1,4 мільярда гривень спрямують на стабілізацію економіки міста та невідкладні соціальні потреби, повідомили у КМДА.

Для цього бюджетні кошти перерозподілять між видами робіт та об’єктами, внесених до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2020 рік. Відтак, планують зменшити фінансування капітальних видатків по об’єктах будівництва, реконструкції та капітального ремонту.

«Фінансування об’єктів приведено до необхідних обсягів, які є реальними до виконання в сьогоднішній ситуації», – каже заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Водночас обсяги видатків, передбачені райдержадміністраціям Києва, лишаються незмінними: капітальні ремонти житлового фонду, ліфтового обладнання, закладів освіти, спортивної інфраструктури та інженерних мереж фінансуватимуться без змін.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

 За останніми офіційними даними, в Україні 218 випадків коронавірусу, за останню добу захворіло 62 особи. Найбільше хворих у Чернівецькій (47), Київській (32), Тернопільській (25), Івано-Франківській (24) областях. У Києві 47 випадків інфікування.