За перший тиждень карантину (16-22 березня) в Україні зросла кількість людей, які зацікавились фрілансом. Про це свідчать дані платформи Freelancehunt, повідомляє ITC.ua.

Зокрема, приріст нових користувачів на платформі за перший тиждень карантину склав 43,8% щодо цього ж періоду в лютому.

Місяць тому на біржі фрілансу щодня реєструвалося в середньому від 550 до 800 людей. За останні кілька днів цей показник виріс до 900-1200 реєстрацій. Кожен третій користувач зазначив, що зареєструвався «у зв'язку з ситуацією в країні».

«Нові фрілансери – це в основному штатні фахівці, у яких на карантині з'явився вільний час. За результатами нашого опитування 62% зареєстрованих мають досвід роботи в офісі. Вони вирішили використовувати вимушені канікули для додаткового заробітку», – каже засновник сервісу Олег Топчій.

Найпопулярнішими напрямками як серед клієнтів, так і серед фрілансерів, залишаються програмування і дизайн.

Фріланс-платформа Freelancehunt об'єднує понад півмільйона виконавців і 180 тисяч замовників.


Станом на ранок 25 березня в Україні офіційно зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Чотири людини, за офіційними даними, померли від вірусу.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 КВІТНЯ. Першопочатково карантин в Україні запроваджували до 3 квітня. Також Україна закрила кордони для іноземців, закрила авіасполучення і пасажирські перевезення всередині держави.