Київ може зазнати збитків на мільярд гривень через кризу, повязану з боротьбою з коронавірусом, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Ми готуємося. Робимо всі необхідні розрахунки, аби пройти цей період із мінімальними втратами. Попередні розрахунки вказують на те, що втрати для столиці сягнуть одного мільярда гривень. Не виключаю, що ця цифра може збільшуватися в разі загострення ситуації», − пояснив він.

Місто розробляє план для боротьби з поширенням коронавірусу та з економічними наслідками.

«Ми також залежні в цій ситуації від світової економіки. Вона має великий влив і на столицю, і Україну в цілому. В нас є три варіанти розвитку подій. Сподіваюся, що найгірший не справдиться. Ця криза вже вдарила по бюджету Києва», − додав Кличко.

У Києві працюють два штаби: один розробляє стратегію боротьби з коронавірусом, другий вивчає можливості зменшити втрати для бюджету і підприємств міста.

Також мер нагадав, що запропонував уряду рішення, яке допоможе зменшити вартість комунальних послуг для населення.

Влада Києва звернулася до уряду з проханням скасувати ПДВ на комунальні послуги, щоб зменшити фінансове навантаження на жителів міста.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

Метро у Києві припинило роботу 17 березня. З 23 березня в Києві ЗАБОРОНили рух громадського транспорту, перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА