Антимонопольний комітет штрафуватиме компанії, які рекламують ліки від коронавірусу.

За офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, немає підтверджених та ефективних ліків від коронавірусу.

Поширення фармацевтичними компаніями інформацію про те, що ліки допомагають щодо коронавірусу, є неправдивою інформацією, пояснюють в АМКУ. Тому це порушує законодавство про захист від недобросовісної конкуренції.

«Розповсюдження в умовах пандемії неправдивої інформації про лікувальні властивості лікарських засобів, або про неперевірені методи профілактики/лікування, є неприпустимим», − повідомляють у комітеті.

За рекламу таких препаратів компанії можуть оштрафувати на суму до 5% їхнього доходу за 2019 рік.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

Метро у Києві припинило роботу 17 березня. З 23 березня в Києві ЗАБОРОНИЛИ рух громадського транспорту, перевозитимуть тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

Режим надзвичайної ситуації запровадили у Києві, Івано-Франківській, Київській, Житомирській, Дніпропетровській, Чернівецькій, Донецькій та Харківській областях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі