У Києві з 23 березня громадський транспорт працює з обмеженнями − лише для пасажирів, які їдуть на роботу на важливі для життя міста підприємства. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Департамент транспортної інфраструктури вже видав 127 тисяч таких перепусток.

Перепустка, з якою пускатимуть у громадський транспорт Києва / КМДА

«У нинішній ситуації громадський транспорт має забезпечити перевезення на роботу виключно працівників сфер критичної інфраструктури міста. А саме тих, хто працюють у лікарнях, у правоохоронних органах, у продовольчих магазинах і аптеках, рятувальників, фахівців, які забезпечують функціонування житлово-комунального господарства міста», – пояснив він.

Як отримати перепустку?

Підприємства повинні звернутися до районних держадміністрацій, департаментів КМДА (охорони здоров’я, житлово-комунальної інфраструктури, промисловості та розвитку підприємництва) або до Управління з питань цивільного захисту.

Пізніше департамент транспортної інфраструктури визначить кількість квитків і видасть їх підприємствам.

Пасажири громадського транспорту платитимуть за проїзд. Вони повинні будуть придбати квиток, скористатися проїздним, карткою киянина або Kyiv Smart Card.


 Про нові правила Києва під час карантину − читайте у матеріалі The Village Україна.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

Метро у Києві припинило роботу 17 березня. З 23 березня в Києві ЗАБОРОНЯТЬ рух громадського транспорту, перевозитимуть тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

Режим надзвичайної ситуації запровадили у Києві, Івано-Франківській, Київській, Житомирській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА