22 березня в Україну літаком прибуде нова партія тестів для визначення коронавірусу, повідомили у МОЗ.

Доставлять обидва види тестів: тести для ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція) та тести експрес-діагностики.

Експрес-тести будуть використовувати бригади екстреної допомоги для «санітарного сортування». Що це передбачає:

 У разі, якщо працівник швидкої прибуває до людини, в якої підвищена температура і є підозра на коронавірус, медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

 Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні заходи.

 У разі, коли негативні обидва тести – і на грип, і експрес-тест на коронавірус, – то в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно має дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

У МОЗ кажуть, що медики за потреби проводитимуть тестування на коронавірус вдома у пацієнтів. МОЗ обіцяє позбавляти ліцензій лабораторії, які не повідомлятимуть про коронавірус


Станом на 22 березня в Україні підтвердили 47 ВИПАДКІВ COVID-19: у Чернівецькій області − 25, Житомирській − 2, Київській − 4, Донецькій − 1, Дніпропетровській − 2, Івано-Франківській − 1, Харківській − 1, Тернопільській – 1, у Києві − 10, у Львові − 1 випадок. Наразі в Україні 3 людей померло від вірусу.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

Режим надзвичайної ситуації запровадили у Києві, Івано-Франківській, Київській, Житомирській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях.