Сім нових випадків зараження коранавірусом зафіксували в Києві, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

«Сьогодні під вечір ми отримали лабораторно підтверджені тести двох жінок 29-ти та 39-ти років та п'яти чоловіків у віці від 31 до 50 років», – заявив Кличко. Ще три тести у місті чекають на підтвердження чи спростування діагнозу.

Загалом у Києві 10 зареєстрованих випадків захворювання на COVID-19, кажуть у КМДА. «Восьмеро киян були інфіковані в європейських країнах – переважно у Франції та Німеччині. Два випадки – місцеве зараження від хворих із Житомирської області та Києва», – уточнює Кличко.

«Із десяти хворих п‘ятеро лікуються в Олександрійській клінічній лікарні столиці. Інші п'ять перебувають на самоізоляції та отримують лікування вдома під наглядом лікарів», – додає мер Києва.

Наразі в Україні 3 летальні випадки від COVID-19 в Україні.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

З 23 березня в Києві заборонили рух громадського транспорту, окрім медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину та не виходити без нагальної потреби із дому. З 17 березня у Києві обмежили роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

Режим надзвичайної ситуації запровадили у Києві, Івано-Франківській, Київській, Житомирській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях.