Шевченківський районний суд Києва оштрафував жінку за порушення правил карантину. Це перше подібне рішення суду в Україні.

Суд встановив, що жінка продавала продукти з рук у невстановленому місці, порушуючи санітарно-протиепідемічні правила під час карантину.

Жінку оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення, передбачене статтею 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення − порушення правил щодо карантину людей.

Верховна Рада ухвалила закон про коронавірус, який ввів штрафи за недотримання карантину: від 17 до 34 тисяч гривень і від 34 до 170 тисяч для посадовців. За умисне зараження людей вводиться КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.


У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину та не виходити без нагальної потреби із дому. З 17 березня у Києві обмежили роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

Метро у Києві припинило роботу о 23:00 17 березня. У Києві 18 березня утворилися черги людей до громадського транспорту через закриття метрополітену. Пасажири були без масок, хоча в КМДА обіцяли не пускати у транспорт пасажирів без масок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА