У Києві 20 березня запустили 200 додаткових маршруток, які працюватимь для перевезень замість метро. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Також у місті змінили маршрути транспорту, який підвозив пасажирів до метро. Деякі маршрути вирішили продовжити, більшість у спальні райони.

«Бачимо, що люди їздять багато. Я хочу ще раз звернутися до кожного киянина: будь ласка, якщо у вас немає гострої необхідності виходити з дому, залишайтеся вдома. Користуючись громадським транспортом, ви автоматично входите у групу ризику тих, хто може заразитися цією небезпечною хворобою», − наголосив Кличко.


Метро у Києві припинило роботу о 23:00 17 березня. У Києві 18 березня утворилися черги людей до громадського транспорту через закриття метрополітену. Пасажири були без масок, хоча в КМДА обіцяли не пускати у транспорт пасажирів без масок.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину та не виходити без нагальної потреби із дому. З 17 березня у Києві обмежили роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна