У Дніпропетровській області ввели надзвичайну ситуацію через поширення коронавірусу. Таке рішення ухвалила Дніпропетровська регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Режим надзвичайної ситуації чітко визначає спосіб координації органів державної влади. Все для оперативного реагування на виклики в умовах всесвітньої пандемії, недопущення подальшого поширення інфекції та мінімізації її негативних наслідків», − розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

В області зафіксували перші два випадки зараження коронавірусом Covid-19.

Що таке надзвичайна ситуація

Режим надзвичайної ситуації вводять за рішенням уряду. Його впроваджують, коли в області порушені нормальні умови для життя: під час епідемій, стихійних лих чи техногенних катастроф.

Надзвичайна ситуація передбачає карантин та ізоляцію хворих, посилену охорону громадського порядку і патрулювання, надання екстреної медичної допомоги, посилена дезінфекція і спеціальна обробка техніки. 

Режим надзвичайної ситуації також запровадили у Київській, Житомирській та Чернівецькій областях.


В Україні  підтверджено 21 випадок Covid-19. За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я, отримано всього 17 позитивних результатів на Covid-19: у Чернівецькій (10), Житомирській (1), Київській (2), Донецькій (1), Івано-Франківській (1) областях та Києві (2).

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.