Жителям Києва радять не виходити дому без нагальної потреби, а підприємствам – перейти на режим віддаленої роботи, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У штатному режимі, за словами Пантелєєва, мають працювати спеціалісти, робота яких сьогодні є особливо важливою: медики, працівники правоохоронних органів, працівники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста.

«Ми повинні всі чітко розуміти рівень небезпеки, адже ми бачимо, яких масштабів набула пандемія в інших країнах. І вимога залишитись вдома – це не примха влади, а спосіб зберегти життя та здоров’я людей. І це мають розуміти і роботодавці, і власники бізнесу. Ми зараз зобов’язані дотримуватись карантину, перевести працівників у режим дистанційної роботи», – коментує заступник голови КМДА.

У КМДА нагадують про правила:

  • Не виходьте з дому без нагальної потреби, обмежте соціальні контакти. Якщо виникла нагальна необхідність вийти на вулицю – дотримуйтеся дистанції з іншими людьми мінімум 1,5 метра. Мийте руки, провітрюйте приміщення, термічно обробляйте продукти.
  • Тим, хто відчув симптоми застуди чи ГРВІ, треба негайно зв’язатися телефоном із сімейним лікарем і дотримуватися його рекомендацій. У столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном»: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

У Київській області запровадили режим надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна