У Києві розробляють план, щоб відновити роботу метро, але з обмеженнями, повідомив секретар Київради Володимир Прокопів.

«Зараз разом із колегами ми напрацьовуємо план спецзаходів, щоб метро все-таки запрацювало, але з деякими обмеженнями. Метрополітен повинен обслуговувати людей, які працюють на стратегічних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста», − пояснив він.

За словами Прокопіва, закрите метро є проблемою в Києві і дає додаткове навантаження на інший громадський транспорт, але влада повинна виконувати постанову уряду.

Також у київських лікарнях працюють медбрати та медсестри з інших областей, і Київрада планує розробити програму для «Київпастрансу», щоб довозити медпрацівників до та з роботи.

У Києві утворилися черги людей до громадського транспорту через закриття метрополітену. Пасажири були без масок, хоча в КМДА обіцяли не пускати у транспорт пасажирів без масок.

«Київпастранс» запустив нові маршрути громадського транспорту, щоб компенсувати закриття метро, а також планує запустити додаткові шатли.


Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

У Київській області запровадили режим надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна