У Київській області запровадили режим надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу, повідомили в Київській ОДА.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки визначила ситуацію з коронавірусом на Київщині як «медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня».

Виконувач обов'язків глави Київської ОДА Василь Володін розповів, що в області першим чином вживатимуть заходів для підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень та інформаційного забезпечення населення.

Надзвичайну ситуацію регіонального рівня можуть оголосити, якщо ситуація призвела до загибелі від 3 до 5 людей, від якої постраждали від 50 до 100 людей чи порушили умови життєдіяльності від тисячі до 10 тисяч людей на понад три дні.

Режим надзвичайної ситуації не обмежує права і свободи людей.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.