У Києві на час карантину планують припинити роботу сміттєпроводів, повідомив заступник міського голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Припинять роботу сміттєпроводів. Треба законсервувати і заборонити їх використання взагалі», – розповів Пантелєєв.

Крім того, тимчасово припинять робити опломбування лічильників. «Київводоканал» і «Київтеплоенерго» прийматимуть фото лічильників, щоб не ходити по квартирах.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Раніше в Києві зафіксували перші два випадки коронавірусу.

Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежили роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

Київ не закриватимуть на в’їзд і виїзд через карантин, обмеження щодо пересування людей між Києвом та іншими містами мають рекомендаційний характер, запевняють у КМДА.

На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимть інспектори Держпродспоживслужби.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними, у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоров’я ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.

Обкладинка: Wikipedia