В Україні зафіксували сім нових випадків коронавірусу, повідомили у МОЗ. Загалом у країні 14 інфікованих.

«Лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних, станом на 20:00 17 березня», – повідомляє Центр громадського здоров’я.

Із виявлених сьогодні:

 Київська область (1):  44-річний чоловік, що був за кордоном;

 Чернівецька область (6): 33-річна жінка (померла), особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком рік і десять місяців і шість місяців.

Загалом в Україні 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та Київ (2).  Дослідили ж понад 640 підозр на коронавірус.

«Більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником. ВООЗ оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто памятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків», – пояснюють у МОЗ.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


 Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

 Також уряд вирішив з 18 БЕРЕЗНЯ зупинити роботу метрополітенів і заборонити внутрішні перевезення в Україні – авіа, залізничні та автобусні. На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимуть інспектори Держпродспоживслужби.

 Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо запобігання поширенню коронавірусу в країні: він передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу (від 34 до 170 тисяч для посадовців) за недотримання карантину. За умисне зараження людей вводиться кримінальна відповідальність.