В Україні запровадили штрафи за недотримання умов карантину під час коронавірусу, а за умисне зараження – кримінальна відповідальність. 

Втім Україна не єдина країна, де є штрафи і кримінальна відповідальність за порушення умов карантину. Український інститут майбутнього зібрав у своїй інфографіці інші країни, які запровадили жорсткі обмеження через вірус.

Китай, який є осередком поширення коронавірусу у світі, запровадив кримінальну відповідальність за поширення інфекції та навіть смертну кару за приховування симптомів коронавірусу. 

Інфографіка – Український інститут майбутнього

В Італії, яка друга після Китаю за кількістю хворих, ті, хто не дотримується правил карантину, караються арештом до 3 місяців або штрафом у сумі 206 євро.

У Канаді ж ризик поширення вірусу карається штрафом до 1 000 000 канадських доларів чи ув'язнення до 3 років.

Український інститут майбутнього – незалежний аналітичний центр. 


 Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо запобігання виникнення і поширення коронавірусу в країні: він передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу і від 34 до 170 тисяч для посадовців за недотримання карантину. За умисне зараження людей вводиться кримінальна відповідальність.

 Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

 Також уряд вирішив з 18 березня зупинити роботу метрополітенів і заборонити внутрішні перевезення в Україні – авіа, залізничні та автобусні.

На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимуть інспектори Держпродспоживслужби.

Обкладинка: КМДА