За кордоном до посольств України звернулись 3 644 українці й попросили державу допомогти повернутись додому. Про це на брифінгу повідомив заступник глави МЗС Єгор Божок.

«На сьогодні у нас зареєстровані 3644 наших громадяни, які ідентифікували себе у наших посольствах і звернулися з проханням про повернення додому. Робота з цими людьми ведеться – і вони незабаром прибудуть додому», – сказав Божок.

За останню добу вдалося повернути додому вже кілька тисяч співгромадян, додав він. Повертають людей не тільки літаками, а й наземним транспортом.

Усіх українців, які зараз перебувають за кордоном і хочуть повернутись додому, закликають звертатись до посольств України.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


 Київ не закриватимуть на в’їзд і виїзд через карантин, обмеження щодо пересування людей між Києвом та іншими містами мають рекомендаційний характер, запевняють у КМДА.

 На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимть інспектори Держпродспоживслужби.

 Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

 За останніми даними, у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоров’я ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: МАУ