Україна домовилася про поставку мільйона експрес-тестів на коронавірус з Китаю, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Це дійсно те, що потребує не лише Україна, а й інші європейські країни. Ми домовилися з Китаєм, вдячні їм, вдячні окремо Джеку Ма [засновнику компанії Alibaba], він нам допоміг, профінансував 80 мільйонів доларів», − розповів Зеленський в ефірі ICTV.

Очікують, що експрес-тести Україна отримає у суботу, 21 березня. Їх спрямують у лікарні та передадуть військовим на Донбасі.

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що тести на коронавірус є в 15 областях країни.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

 Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

 Кабінет міністрів ухвалив рішення З 18 БЕРЕЗНЯ: зупинити роботу метрополітенів та заборонити внутрішні перевезення в Україні – авіа, залізничні та автобусні.

 На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимуть інспектори Держпродспоживслужби.

 За останніми даними, у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоров’я ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.

Обкладинка: КМДА