Роботу київського метрополітену припинять з 23:00 у вівторок, 17 березня, а не 18 березня, як планували раніше. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Згідно з рішенням урядової комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та постановою Кабінету міністрів, Київ повинен закрити метрополітен. Так само, як Дніпро та Харків. Тому сьогодні з 23-ї години київський метрополітен припиняє перевезення пасажирів. Попередньо до 3 квітня», − пояснив Кличко.

Наземний пасажирський транспорт працює в штатному режимі, дублюючи лінії метро.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення З 18 БЕРЕЗНЯ: зупинити роботу метрополітенів і заборонити внутрішні перевезення в Україні – авіа, залізничні та автобусні.

Метро у Харкові перестане працювати 17 березня о 20:00 і відновить роботу після 3 квітня. Метро у Дніпрі закривають о 15:00.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Раніше в Києві зафіксували перші два випадки коронавірусу.

Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

Київ не закриватимуть на в’їзд і виїзд через карантин, обмеження щодо пересування людей між Києвом та іншими містами мають рекомендаційний характер, запевняють у КМДА. 

На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимть інспектори Держпродспоживслужби.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними, у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоровя ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.