Президент Володимир Зеленський доручив Мінінфраструктури обмежити внутрішні залізничні, автобусні та авіаперевезення.

По всій країні також планують зупинити роботу метрополітенів.

Крім того, міські перевезення можна буде здійснюватися тільки в особливому режимі: до 10 осіб у маршрутках, і до 20 осіб у тролейбусах, автобусах і трамваях. Обмеження можуть вступити у силу з 20:00 18 березня.

Також президент доручив уряду заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями. На всеукраїнському рівні пропонується з 17 березня 2020 року заборонити приймати відвідувачів закладам культури, торговельно-розважальним центрам, ресторанам, кафе, фітнес-центрам та іншим закладам харчування, розваг і послуг.

За словами президента, ресторани та кафе зможуть продовжити роботу з приготування їжі, доставку якої громадяни зможуть замовити додому.

Також президент доручив в областях, де були підтверджені випадки коронавірусу, а саме – в Чернівецькій та Житомирській областях – запровадити режим надзвичайної ситуації з 17 березня 2020 року.

Це доручення президента України мають затвердити 16 березня на засіданні уряду України. 


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

В Україні офіційно підтвердили п'ять випадків зараження коронавірусом: 13 березня 71-річна жінка у Житомирській області ПОМЕРЛА, ще двоє хворих − у Чернівецькій області.