Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець пропонує обмежити роботу закладів громадського харчування для боротьби з поширенням коронавірусу, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Таку пропозицію Ємець висунув під час обговорення законопроекту «Про протидію коронавірусу», який розробляє Міністерство охорони здоров’я.

«Досвід іноземних країн показує, що закриття закладів громадського харчування – дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам треба діяти на випередження, чітко та рішуче», – розповів голова МОЗ Ілля Ємець.


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


В Україні офіційно підтвердили три випадки зараження коронавірусом: 13 березня 71-річна жінка у Житомирській області ПОМЕРЛА, ще двоє хворих − у Чернівецькій області.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоров'я ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.