Українці, які не встигнуть повернутися в Україну до припинення пасажирського сполучення з іншими країнами з 17 березня 2020 року, мають зареєструватися в системі ДРУГ та звернутися до української дипустанови в країні перебування, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

Громадяни мають зареєструватися в спеціальній системі МЗС ДРУГ та внести в неї свої дані тим самим повідомивши міністерство та всі закордонні дипустанови про своє перебування у певній країні.

У МЗС додали, що списки для повернення громадян України додому в разі термінової необхідності у період обмежень будуть формуватися, зокрема, з використанням даних цієї системи.

Ті громадяни, які не зможуть вчасно повернутися на територію України, мають звернутися до посольства або консульства у своїй країні перебування за телефоном гарячої лінії (на офіційній сторінці дипустанови), електронною поштою, чи на їхніх сторінках у соцмережах.


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

В Україні офіційно підтвердили три випадки зараження коронавірусом: 13 березня 71-річна жінка у Житомирській області ПОМЕРЛА, ще двоє хворих − у Чернівецькій області.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоров'я ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.