Кабінет міністрів України вирішив евакуювати українських громадян із зони спалаху коронавірусу в Італії, постановив уряд на позачерговому засіданні 14 березня.

Організувати евакуацію доручили Мінінфраструктури спільно з МОЗ, МЗС та МВС.

Державна митна служба повинна буде оперативно оформити вантаж членів екіпажу та пасажирів літака, який здійснюватиме евакуацію.

Державна прикордонна служба має забезпечити першочергове контроль під час перетину держкордону громадянами.

Пасажири в аеропорту «Бориспіль» / Анна Бобирєва для The Village Україна

Україна з 17 березня повністю обмежить пасажирське авіасполучення через пандемію коронавірусу. Українці, які перебувають за кордоном  в інших країнах, мають три дні на повернення додому.


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


В Україні підтвердили три випадки зараження коронавірусом: 13 березня 71-річна жінка у Житомирській області ПОМЕРЛА, ще двоє хворих − у Чернівецькій області.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія. Всесвітня організація охорони здоров'я ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.